Ştiri:

Sinaxar 19 Aprilie

În aceastã lunã, în ziua a nouãsprezecea, pomenirea preacuviosului pãrintelui nostru Ioan Paleolavritul, adicã de la Lavra cea veche.

Acest preacuvios, de mic pornindu-se de dorire dumnezeiascã, s-a alipit de Dumnezeu, ºi pãrãsind desfãtarea þi mândria lumii, ºi înstrãinându-se de patria sa ºi de rudeniile sale, ºi ridicând crucea, a mers în þarã strãinã ºi necunoscutã, pentru Domnul; ºi sosind la cinstitele locuri, a mers la Mãnãstirea fericitului Hariton. ªi sãvârºind tot felul de fapte bune, s-a mutat din cele deºarte cãtre veºnicele ºi fericitele locaºuri.

Tot în aceastã zi, pomenirea sfântului sfinþitului mucenic Pafnutie.

Tot în aceastã zi, pomenirea sfinþilor Socrat ºi Dionisie, care, fiind împunºi cu suliþe, s-au sãvârºit.

Tot în aceastã zi, pomenirca preacuviosului pãrintelui nostru Gheorghe Mãrturisitorul, episcopul Antiohiei Pisidei.

Acest sfânt a trãit pe vremea luptãtorilor împotriva icoanelor, din pruncie fiind dat lui Dumnezeu. ªi pentru covârºitoarea lui virtute a fost hirotonit episcop al Antiohiei din Pisidia. Când prin sfatul viclean al diavolului s-a pornit eresul luptãtorilor împotriva icoanelor ºi se trimiteau scrisori pretutindenea, ca toþi episcopii sã meargã cu grãbire la Constantinopol, s-a dus ºi acesta, care, neplecându-se a se face de un cuget cu ereticii ºi a se lepãda de închinarea sfintelor icoane, a fost osândit la surghiun ºi la rea pãtimire, întru care ºi murind, s-a mutat cãtre Domnul.

Tot în aceastã zi, pomenirea celui între sfinþi pãrintelui nostru Trifon arhiepiscopul Constantinopolului, cãruia i se face soborul la sfânta bisericã cea mare.

Tot în aceastã zi, pomenirea cuviosului Simeon, egumenul sfintei Mãnãstiri Filoteu din Muntele Atosului, cel ce avea o singurã hainã ºi umbla desculþ, care a fost ºi ctitor, în acelaºi munte, al Flamuriei Sfintei Treimi, care cu pace s-a sãvârºit.

Cu ale lor sfinte rugãciuni, Doamne, miluieºte-ne ºi ne mântuieºte pe noi. Amin.

 Sursa : http://www.calendar-ortodox.ro




NEWSLETTER
  Aboneaza-te la newsletter
  pentru a primi prin e-mail
  ultimile noutati
Opinia Publică
Care ar trebui sa fie prioritãțile instituțiilor statului pentru județul Botoșani ?
Investiții în infrastructurã
Investiții în sãnãtate
Valorificarea turismului rural
Investiții în agriculturã
Atragerea investitorilor strãini în județ
Total voturi: 124
Fotografia Zilei

Epistola întâia cãtre Corinteni a Sfântului Apostol Pavel Cãci cuvântul Crucii, pentru cei ce mor, este nebunie; iar pentru noi, cei ce ne mântuim, este puterea lui Dumnezeu. ( I Corinteni 1;18)   citeste tot

Evenimentele Zilei

Sinaxar 2 Mai În aceastã lunã, în ziua a doua, pomenirea aducerii moaºtelor celui dintre sfinþi pãrintele nostru Atanasie cel Mare, patriarhul Alexandriei. Acest sfânt a petrecut pe pãmânt viaþã îngereascã, iar ne citeste tot




www.ghe.ro

www.transformatoaredetensiune.ro

www.aquabotosani.ro

www.comunebotosani.ro

www.imobiliarebt.ro