Ştiri:

Părintele Arhimandrit Justin Pârvu a trecut la Domnul și Mîntuitorul nostruInapoi  

La ora 22:40 (duminică, 16 iunie ), ora României, după o suferință de mai multe săptămîni și după un chin care s-a acutizat în ultimele ore, Părintele Justin Pârvu a încetat din viața aceasta trecătoare și s-a mutat la cereștile cete, la Sfinții Mucenici și Mărturisitori pe care atît i-a iubit și după care atît a jinduit.

Părintele Justin Pârvu s-a născut în satul Petru Vodă la 10 Februarie 1919, s-a închinoviat la Mănăstirea Durău în anul 1936, a participat ca preot militar pe frontul de răsărit în al doilea război mondial, apoi a fost întemnițat între anii 1948-1964 pentru iubirea de Dumnezeu și de neam, făcînd parte din Mișcarea Legionară, alături de alți 1.000.000 de români din toate categoriile sociale, iar între anii 1966-1975 a fost reprimit în monahism ca viețuitor al Mănăstirii Secu (jud. Neamț), iar între 1975-1991 ca viețuitor al Mănăstirii Bistrița (jud. Neamț). În toamna anului 1991 a pus piatra de temelie a Mănăstirii Petru Vodă (de călugări), iar din anul 1999 a început construirea Mănăstirii Paltin (de maici).

De la sfîrșitul lunii Martie a.c. cancerul de stomac pe care îl purta în taină de cîțiva ani de zile a dezvoltat în metastază, care a adus cu sine complicațiile medicale în urma cărora, după o suferință mucenicească pe deplin asumată și conștientă, s-a mutat din lumea aceasta la o alta mai bună. Să avem parte de rugăciunile sale!

Sursa : http://petruvoda.ro/ 
    Total 2 Comentarii
1
  Adaugat de: ROKpdkN8qsi
09 August 2014 (19:58)
Rasesg0vP8mb
Brace yourself for hodliay sentimental. Ready?Feeling so con nected to you in beautiful ways this week. Maybe it's the hodliays. Maybe it's our shared appreciation for family an d our girls and creating good things. Either way, Montana d oesn't seem quite so far away. I so loved this week's Mam alode. The achy mark I know it well. Happy Birthday, sweet Ruby. Happy Birth Day, Mama. Happy Thanksgiving, Clines.
  Adaugat de: rJBp7v0aZ
05 Iunie 2016 (01:38)
D5Fjcnqg
I read somewhere to be the most effective in your articles an d posts, you need to speak on a third grade level. Now that ’s not to insult anyo2dyb30; but I’ve always tried to simplify things, and throw a little bit of attitude in there too Thanks Bonnie!Chad Nicely invites you to re ad..
1
    *Toate campurile sunt obligatorii.
  Nume
 
  Titlu
 
  Text
 
NEWSLETTER
  Aboneaza-te la newsletter
  pentru a primi prin e-mail
  ultimile noutati
Opinia Publică
Care ar trebui sa fie prioritățile instituțiilor statului pentru județul Botoșani ?
Investiții în infrastructură
Investiții în sănătate
Valorificarea turismului rural
Investiții în agricultură
Atragerea investitorilor străini în județ
Total voturi: 108
Fotografia Zilei

Epistola întâia către Corinteni a Sfântului Apostol Pavel Căci cuvântul Crucii, pentru cei ce mor, este nebunie; iar pentru noi, cei ce ne mântuim, este puterea lui Dumnezeu. ( I Corinteni 1;18)   citeste tot

Evenimentele Zilei

Sinaxar 25 Februarie În sâmbăta de dinaintea lăsatului sec de carne (dinainte de Duminica înfricoșatei Judecăți), se face prăznuire de minunea grâului fiert, făcută de sfântul mare mucenic Teodor în zilele rău-cre citeste tot
www.ghe.ro

www.transformatoaredetensiune.ro

www.aquabotosani.ro

www.comunebotosani.ro

www.imobiliarebt.ro